Partnercontent

Mijn hob­by: Eli­se speelt trekzak

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Heel veel jongeren starten met het spelen van een instrument in de lagere school. Elise uit Ieper ook. Tijdens muziekkriebels aan de academie, kwam ze in contact met de trekzak.

Folkinstrument

Voor Elise was de trekzak meteen een match. Een bijzonder folkinstrument dat hele mooie klanken maakt, het lijkt een beetje op een accordeon. Elise startte met lessen aan de academie en is intussen helemaal verkocht. Wat vaak bij jongeren een opgave is, doet Elise met plezier.

Ik vind het niet lastig om thuis te oefenen, het gaat vanzelf. Al vinden mijn twee broers dat misschien niet altijd even leuk.

Elise

Ook papa geïnspireerd

De broers vinden het dan misschien soms te luid, Elise haar papa raakte wel helemaal geïnspireerd en speelt intussen ook zelf trekzak. 

’t Is leuk om deze hobby samen met mijn papa te kunnen beoefenen. Zo kan er ook eens een tweede stem toegevoegd worden aan een nummer.

Elise

Festival Dranouter

Elise speelt trouwens niet alleen met haar papa. Samen met andere folkmuzikanten speelt ze deze zomer op het festival Dranouter. Het festival heette vroeger ‘Folkfestival Dranouter’, dus de folkgroep van de academie waar Elise repeteert, past er zeker.

Drie Koningen

Voor Elise is muziek spelen een heel ontspannende hobby. Ze wil graag nog beter worden in trekzak en mensen warm maken voor het instrument. “Tijdens Drie Koningen ben ik samen met mijn broers op pad getrokken om het lied van Drie Koningen te zingen, en ondertussen speelde ik op mijn trekzak. De mensen bij wie we aanbelden, waren zeker enthousiast, want het heeft wel wat opgebracht,” zegt Elise al lachend.

Ann-Sofie Sabbe