Partnercontent

Mijn hob­by: Char­les doet coo­le truck­jes met zijn jojo’s

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Misschien heb je als kind ook met een jojo gespeeld, op de speelplaats bijvoorbeeld. Het lijkt een attribuut van vroeger, maar niet voor Charles. Hij is 11 jaar en spendeert heel wat tijd aan het oefenen van trucs met zijn verschillende jojo’s. 

YouTube-video’s als inspiratie

Charles raakte geïnspireerd door YouTube-video's van toptalenten zoals Gentry Stein. Hij kocht z’n eerste jojo en sindsdien oefent hij overal: op school met vrienden, thuis op z’n kamer of zelfs terwijl hij aan het wandelen is.

Speciale jojo’s

Een jojo bestaat al lang niet meer enkel uit hout. Er is een heel gamma aan jojo’s, en Charles kent er alles over: “Zo heb je responsive en non-responsive jojo’s. De ene komt terug als je hem naar beneden gooit, de andere niet.” Charles heeft een hele kast vol met jojo’s en is er heel zorgzaam mee.

Ik bewaar mijn jojo’s in een kast op mijn kamer. Daar zitten ze veilig. Soms herstel ik eens het touw of reinig ik de binnenkant.

Charles

Vele trucjes

Het is niet alleen oefenen op de trucjes met z’n jojo’s, het is ook soms studeren, want elke truc heeft een specifieke naam. “Er zijn heel veel trucs, zoals "The Sleeper", "Walk The Dog" en nog veel meer.” Charles wil graag leeftijdsgenoten inspireren om ook te oefenen met de jojo en zo samen trucjes te kunnen doen. “Ik vind het leuk om te doen op de speelplaats en zo mijn vrienden ook eens te laten proberen.”

Ann-Sofie Sabbe