Partnercontent

Mijn hob­by: Arthur en zijn pas­sie voor karten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Voor Arthur is z'n hobby zijn passie geworden, toen hij een jaar geleden een oude kart kocht op internet. Hij knapte die op en reed er wat mee rond op privéterrein. De kart ging niet snel genoeg dus kocht Arthur een nieuwer exemplaar, maar ook dat model staat intussen opzij en werd geruild voor een spiksplinternieuw model. Zijn droom? Formule 1 rijden.

Zelf aan sleutelen

Arthur houdt ervan om aan zijn karts te sleutelen en hem te optimaliseren voor races. “Van mijn papa leerde ik heel wat zaken, maar ook op school heb ik allerlei dingen geleerd zodat ik wel goed weer hoe ik mijn kart beter kan maken,” vertelt Arthur.

Dure hobby

Niet alleen de kart en de verschillende attributen die vaak vervangen moeten worden zijn duur, ook het trainen op een circuit kost veel geld. “Ik ga om de veertien dagen naar Ostricourt in Noord-Frankrijk om daar op het circuit te oefenen. Dat ligt ook op anderhalf uur rijden, dus da’s ook niet bij de deur.” Maar Arthur heeft er alles voor over. Hij doet een weekendjob en verkocht ontbijtmanden om wat geld in te zamelen om zijn hobby te kunnen blijven uitoefenen.

Formule 1

Arthur geniet van het karten en ook zijn ouders zijn helemaal mee in het verhaal. “We zien dat hij enorm gepassioneerd is, en willen hem dan ook volop steunen,” zegt z’n mama. Arthur droomt ondertussen van piloot te worden in een Formule 1 wagen en daar gaat hij volledig voor.

Ann-Sofie Sabbe