Partnercontent

Mijn hob­by: Luka doet aan obsta­cle run

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Snelheid, kracht en behendigheid. Dat zijn de drie kernwoorden bij de hobby van Luka Van Peteghem. Hij doet aan obstacle run waarbij hij zo snel mogelijk een hele reeks obstakels moet overwinnen, zonder met zijn handen of voeten de grond te raken.

Begonnen als klein jongetje

Voor Luka begon het allemaal met eens mee te gaan kijken naar zijn papa die ook obstacle runs doet. Hij was er op zijn beurt ingerold door z’n broer die de sport ook beoefent.

Het begon voor mij met kleine wedstrijdjes, maar ik had al heel snel de smaak te pakken.

Luka

Grote Kampioenschappen

En dat is een understatement. Luka nam intussen al deel aan het Wereldkampioenschap, vorig jaar toevallig in Genk. Door zijn topscores daar – top 5 in zowel de korte als de lange afstand – mag Luka dit jaar opnieuw naar het Wereldkampioenschap. En dat is dit jaar niet in België, maar wel in Costa Rica.

Geen luie puber

Luka, die nog maar 17 is, krijgt dat natuurlijk niet zomaar in zijn schoot geworpen. “In het trainingsseizoen ben ik soms 20 tot 30 uur met trainen bezig. Dat zijn allerlei soorten trainingen: behendigheid en kracht, maar ook lopen en fietsen.” Dat betekent dat Luka niet vaak uitslaapt, maar geregeld al ’s morgens vóór school een training heeft afgewerkt.

Er vol voor gaan

Een toegewijde jonge gast dus, die er vol voor gaat, door weer en wind. Want tijdens onze opnames was het een koude natte dag, maar dat hield Luka absoluut niet tegen.

Ambities

En Luka is ambitieus: “Ik droom ervan om te kunnen leven van obstacle run, dat is zeker geen evidentie, maar ik blijf er voor gaan.” Met dus eerst het Wereldkampioenschap in Costa Rica.

Ann-Sofie Sabbe