Partnercontent

Leg Het Mij Uit: Cir­cu­lai­re Bioprocestechnologie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In ‘Leg het mij uit’ ontdekken we op Focus & WTV tien weken lang, tien bekende en soms nieuwe studierichtingen. Wat coördineert een ‘marine coördinator’? En wat leer je in sporttechnologie?

Elke aflevering gaat een student op pad met iemand uit zijn of haar omgeving die nood heeft aan een duidelijke uitleg van de studierichting.
Een uitleg die alle misopvattingen de wereld uit helpt en die toont wat de studierichting écht is.

Circulaire Bioprocestechnologie aan UGent campus Kortrijk? Leg het mij uit!

Circulaire Bioprocestechnologie, da’s een hele mond vol. In aflevering 4 laat ingenieursstudent Ramses Debruyne communicatiestudent Flore kennis maken met zijn leeromgeving. En dat gaat van labo’s, over theorielokalen, tot pilootopstellingen.

Moderne en toekomstgerichte opleiding

Klimaatverandering en andere milieuproblemen blijven de grote uitdagingen voor de toekomst. Daarom is de opleiding Circulaire Bioprocestechnologie een troef om een milieuvriendelijke toekomst te creëren. Professor Steven De Meester legt uit waarom die duurzaamheid zo belangrijk is.

Veel praktijk

In de opleiding krijg je naast de noodzakelijke theorielessen, ook al heel snel praktijkvakken. Al in de bachelorjaren ga je experimenteren in de gloednieuwe labo’s. En je werkt in de masterjaren ook samen met bedrijven, die heel concrete en duurzame oplossingen zoeken voor hun problemen. Dankzij de pilootopstellingen in Veg-i-Tech onderzoek je bijvoorbeeld de waterkwaliteit na een wasproces. Professor Imca Sampers legt uit.

Een diploma voor veel sectoren

Als ingenieur kan je in veel sectoren terecht. Werk je graag in de aan- en verkoop of liever in de productie? De keuze is aan jou! Met dit diploma kan je op heel veel verschillende afdelingen aan de slag, met oog voor duurzaamheid en circulariteit.

‘Leg het mij uit’, elke dinsdag na het nieuws op Focus & WTV.

Met dank aan

Ann-Sofie Sabbe