Partnercontent

Jon­ge­ren waar­schu­wen voor vuur

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Charles Noulet uit Oostende raakt op 18 juni 2007 heel zwaar verbrand bij een arbeidsongeval. 58% van zijn lichaam was verbrand. Zijn collega liet het leven bij het ongeval. Charles heeft een hele weg afgelegd om te herstellen en wil nu zijn verhaal vertellen aan Oostendse jongeren, om hen te waarschuwen voor de gevaren van vuur.

Lang herstel

Charles heeft 9 maanden in het UZ Gent gelegen, volledig ingepakt met drukverbanden na heel wat operaties. Het ongeval is hij nog steeds aan het verwerken, zowel mentaal als fysiek. “Ik kan bijvoorbeeld niet luid spreken omdat mijn stembanden door de intubatie geraakt zijn en mijn vingers kan ik niet meer volledig naar binnen plooien,” vertelt Charles.

Powerpoint met kleinzoon

Omdat vuur zo gevaarlijk is, wil Charles jongeren waarschuwen voor vuur. Samen met zijn kleinzoon Lander heeft Charles een powerpoint gemaakt, waarbij hij vertelt hoe de vonk van 0,7 seconden zijn hele leven veranderde. Hij vindt het nog altijd moeilijk om over zichzelf te praten maar vindt het belangrijk dat jongeren het gevaar van vuur beseffen. “Als deze leerlingen vanavond thuis komen en mijn verhaal aan hun ouders of broer of zus vertellen, zodat zij ook aandachtig zijn voor vuur, dan is mijn voordracht geslaagd.”

Ann-Sofie Sabbe