Ik Zomer West-Vlaams: inte­res­san­te uittips!

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een hele zomer lang neemt Vincenzo jullie mee naar allerlei uittips in eigen regio: toffe activiteiten in provinciedomeinen, prachtige wandel- en fietstochten, leuke tips om met de kinderen of kleinkinderen te doen en nog veel meer!

Bulskampveld: ‘Bos op stelten’ + ‘Sprookjesbos’

Wie provinciedomein Bulskampveld in Beernem zegt, zegt ‘BOS’ natuurlijk. En ook spelen en ravotten in het bos hoort daarbij.
In de zomer kan je bv. elke dinsdagnamiddag deelnemen aan ‘Bos op Stelten’. De ene keer leef je je uit met touw en klei, de andere keer maak je kampen of probeer je enkele bushcraft-technieken uit. Vincenzo gaat na wat er vandaag op de agenda staat!

En elke zaterdagnamiddag dwalen, in het Bulskampveld in Beernem, elfjes, kabouters en andere sprookjesfiguren rond… Je weet op voorhand niet wie het zullen zijn en waar ze precies ronddwalen, maar dat maakt het des te spannender om op zoek te gaan…

Atlanktikwall Raversyde: stripexpo ‘Getekende Oorlog’

In provinciedomein Atlantikwall Raversyde in Oostende loopt momenteel een bijzondere tentoonstelling, nl. ‘Getekende Oorlog – de Atlantikwall Gestript’. En dat mag je heel letterlijk nemen want deze expo gaat over strips en de Tweede Wereldoorlog en die is, uiteraard, opgesteld tussen en in de bunkers…

Duinpanne: Theaterwandelingen ‘Dauw’

Voor wie van theater houdt, heeft Vincenzo echt een uittip die meer dan de moeite waard is: de theaterwandeling ‘Dauw’ met Tom Ternest en Silke Thorrez. Die vindt deze zomer op verschillende data plaats in 2 verschillende provinciedomeinen, hier in provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne en in provinciedomein Palingbeek in Ieper.

Cinema under the trees

Niets zo gezellig als samen genieten van een goeie film. Maar ben je ooit al eens naar een boscinema geweest? Wel, deze zomer kan dat. Een zomerse ervaring op een unieke locatie, zeg maar. Een film op groot scherm, het gras onder je voeten, de ondergaande zon en een drankje in de hand.

De redactie