Ik Zomer West-Vlaams: fij­ne uit­tips in onze provincie!

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een hele zomer lang neemt Vincenzo jullie mee naar allerlei uittips in eigen regio: toffe activiteiten in provinciedomeinen, prachtige wandel- en fietstochten, leuke tips om met de kinderen of kleinkinderen te doen en nog veel meer!

Atlantikwall Raversyde: fototentoonstelling ‘De Kust Bevrijd’

Een fototentoonstelling in het natuurpark van provinciedomein Atlantikwall Raversyde in Oostende mocht dit jaar natuurlijk ook niet ontbreken. Deze keer gaat de aandacht naar de bevrijding, want in 2024 vieren we de 80-jarige bevrijding van de kuststreek tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Benieuwd naar deze tentoonstelling? Hier kom je er alles over te weten!

Meer over het provinciedomein kan je hier vinden.

Luisterbossen: Bulskampveld

Vandaag gaat Vincenzo op pad met Sono! Sono is een stoere vleermuis die ons via een app allerlei zaken in de natuur laat beleven, heel leuk om met kinderen te doen. Met Sono op pad gaan kan nu al in maar liefst vijf verschillende provinciedomeinen, en vandaag probeert hij de tocht in provinciedomein Bulskampveld in Beernem uit. Hij haalt zijn tablet of smartphone uit en gaat op pad!

Fietsroute ‘Kastelen en abdijen’ + activiteiten jaarthema

Zo, Vincenzo is helemaal klaar om erin te vliegen, deze keer met de fiets, voor een stevige, maar mooie tocht in de Brugse regio, en daarbij komt hij heel wat kastelen en bossen tegen tijdens dit rondje kasteelbossen! En hij start aan het eerste kasteel voor vandaag, kasteel Beisbroek.

Deze fietstocht doen? Meer info kan je hier vinden!

Benieuwd naar de activiteiten die te maken hebben met ‘Kastelen en abdijen’? Daar kan je hier alles over lezen.

Het Provinciaal Hof

De volgende uittip is een ‘specialleke’, want Vincenzo gaat naar het ‘Provinciaal Hof’, het kloppend hart van West-Vlaanderen, want het is een ‘provinciale locatie’, maar deze keer niet te midden van de natuur, zoals de meeste provinciedomeinen, maar hier, midden in het centrum, op de Markt van Brugge. Vincenzo is er de voorbije jaren, toen de restauratie nog volop aan de gang was, enkele keren geweest, maar het is zijn eerste bezoek sinds het helemaal afgewerkt is… spannend!

De redactie