Partnercontent

De wereld­bur­ger: Pilar, schil­de­res met Spaan­se roots

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In 1988 bracht de liefde Pilar Munoz Robles van Spanje naar België. En hoewel dat 36 jaar geleden is, staat haar nog steeds bij hoe moeilijk die eerste jaren waren. Verliefd worden is één iets, maar je plekje zoeken in een nieuw land, met een andere taal, ver weg van vrienden en familie, is toch net iets anders. Ze zette meteen intensief in op lessen Nederlands. 

Op aanraden van haar man startte ze in Kortrijk een winkel waar ze Spaanse producten verkocht. Ze leerde heel wat mensen kennen. Belgen met een liefde voor het land, die er vaak op reis gingen, of van plan waren er op reis te gaan. En evenzeer Spanjaarden in België. Ze kookte paella voor iedereen die dat wilde, en ze gaf ook jarenlang les aan West-Vlamingen die Spaans wilden leren.

Vijf jaar geleden keerde ze terug naar ‘haar oude passie’ – kunst. In Spanje was ze aan de academie bezig geweest met beeldhouwen. Dat had ze in België lange tijd achter haar gelaten, gezien al haar bezigheden en het moederschap. Aan de Academie van Harelbeke leerde ze schilderen. Daar is ze nu dagelijks mee bezig. Haar achtergrond en haar blik op de wereld neemt ze mee in haar werk. Benieuwd? Op 4 en 5 mei kun je haar werk bekijken in het St.-Jansatelier in Kortrijk, van 11u tot 18u. Ze kijkt er naar uit jullie te ontvangen!

Caroline Verstraete

caroline.verstraete@picstory.be

Caroline Verstraete