Partnercontent

De kof­fie­pau­ze: barbier

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Joffrey Meyus werkte vroeger als accountmanager in de bouw. Na jarenlang gewerkt te hebben ‘in de verkoop’, was hij op zoek naar iets anders. In de stoel bij een barbier begon het hem te dagen – dit is het! Dit is wat hij wilde doen! Z’n vrouw had haar bedenkingen, maar Joffrey leek er toch ten volle voor te gaan.

Joffrey volgde barbierles bij de bekendste barbier van Italië, en hij bekwaamde zich verder in de ambacht van het haarsnijden bij de barbiers van Schorem in Rotterdam.

Hij creëerde zijn eigen ‘mancave’, waar mannen vandaag terecht kunnen voor hun haar, hun baard & snor. Joffrey rijdt niet mee op de trendtrein, hij doet ‘only classic, no shit’. Hij werkt met precisie, volgens de etiquette, en neemt z’n tijd. Zoals ‘bij de kappers van vroeger’ – waar je ging om je te scheren, ‘en waar nog tijd was om over de voetbal of iets anders te praten’. Een wellnessmoment voor mannen dus. In de ‘mancave’. Waar ook vrouwen toegelaten worden trouwens. Gelukkig voor Caroline. Want, zo hoorde ze, bij ‘Schorem’ in Rotterdam was dat heel lang niet het geval…

Caroline kreeg ook nog een fijne tip mee over haar haardroger...

Met dank aan

Caroline Verstraete

caroline.verstraete@picstory.be

Caroline Verstraete