Partnercontent

Bar­moe­der Zus­ter Martine

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zuster Martine uit Harelbeke is 92 jaar oud en is nog altijd heel graag onder mensen. Zuster Martine staat bekend als 'barmoeder' van het dienstencentrum De Parette in Harelbeke. Ze is er al jaren vrijwilliger. 

Werken in het rusthuis

Zuster Martine volgde destijds een opleiding tot bejaardenzorg en werkte tot haar pensioen eerst bij de wezen van Harelbeke en dan in het rusthuis. Toen ze op pensioen moest, was ze nog niet klaar om te stoppen met werken. Ze begon als vrijwilliger in het dienstencentrum in Harelbeke. "Dit is mijn lang leven. Deze mensen zitten in mijn hart. Ik doe dit nog steeds graag,” zegt Zuster Martine.

Mooie herinneringen

Het vrijwilligerswerk van Zuster Martine – en van de vele andere vrijwilligers in De Parette – wordt door iedereen echt gewaardeerd. “Op mijn 65ste verjaardag hebben ze me op een paard gezet en een toer door Harelbeke laten doen. En ik heb ook al eens in een helikopter mogen meevliegen.”

Iedereen vrijwilliger

Zuster Martine vindt dat iedereen die op pensioen gaat en nog energie heeft, nog wat verder moet werken als vrijwilliger.

Mensen hebben nog zoveel goesting, maar moeten er mee stoppen. Ze kunnen met vrijwilligerswerk iemand een plezier doen en je wordt er zelf ook blij van!

Zuster Martine
Ann-Sofie Sabbe