Nieuws

Voe­dings­be­roe­pen in de lift: meer leer­lin­gen star­ten aan Ter Groe­ne Poorte

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Meer dan duizend leerlingen volgen les aan Ter Groene Poorte in Brugge. "Dat is een tijdje geleden", zegt algemeen directeur Iris Cornette. Een positieve noot nu de horeca en de voedingssector kreunen onder personeelstekort.

Overal zijn handen tekort en werk op overschot. De positieve noot komt vandaag uit het onderwijs waar voedingsschool Ter Groene Poorte uit Brugge op 1 september start met een plus in het leerlingenaantal. "De voorbije jaren bleven we min of meer stabiel, maar vandaag starten we met 1025 leerlingen. Dat zijn er 57 meer dan de 968 leerlingen waarmee we vorig jaar van start gingen", zegt directeur Iris Cornette.

Werkzekerheid

De verklaring is moeilijk aan één factor toe te schrijven. "Enerzijds voel je dat onze missie om innovatief en toonaangevend les te geven, werkt. Anderzijds is er natuurlijk de werkzekerheid. In coronatijden hebben we gezien dat de voedingssector bleef draaien. Bakkers en slagers stonden er, en ook de horeca vond zichzelf opnieuw uit met meeneemconcepten."

Ter Groene Poorte zette de voorbije jaren in op vernieuwing van de infrastructuur. "Ook dit kan een reden zijn. De slagerijschool werd vijf jaar geleden helemaal vernieuwd, de nieuwe bakkerijschool opende exact een jaar geleden de deuren en nu gaan we onze hotelschool onder handen nemen. Bovendien investeerden we in de zomervakantie ook in een foodtruck en werd de grootkeuken en het schoolrestaurant gemoderniseerd."

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere