Nieuws

Vlaan­de­rens eer­ste leef­cam­pus in Brug­ge biedt plaats aan bij­na 140 studenten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Brugge heeft de bouw van ‘The Crown’, de eerste leefcampus van Vlaanderen, z’n hoogste punt bereikt. Om dat te vieren, hebben arbeiders op het negentien meter hoge gebouw van Hogeschool VIVES de traditionele meiboom geplaatst.

‘The Crown’: dat is de naam van de nieuwe campus van Hogeschool VIVES. De bouw is nog volop bezig. De naam van de leefcampus verwijst niet alleen naar de ronde vorm en de wisselende hoogtes van het gebouw, maar ook naar de figuurlijke kroon die studenten op hun werk zetten zodra ze hier afstuderen”, zegt CEO van projectontwikkelaar ION Kristof Vanfleteren.

Plaats voor 137 studenten

Het is de eerste campus waar studenten les kunnen volgen én op kot kunnen. Alle 137 studentenkamers worden vanaf 19 maart te huur aangeboden. Bij het begin van het academiejaar zullen de eerste studenten er hun intrek nemen.

“In eerste instantie gaan de kamers naar studenten van Hogeschool VIVES en KULeuven Brugge. Dit voor een basisprijs van 395 euro per maand”, zegt Joris Hindryckx, algemeen directeur van Hogeschool VIVES. .)

Nood aan infrastructuur

Het aantal afstudeerrichtingen en inschrijvingen aan de hogeschool is de voorbije jaren fel toegenomen. Dit vertaalt zich in een nood aan extra infrastructuur. Daarom investeert VIVES negen miljoen euro in deze leefcampus.

“Brugge telt vandaag meer dan 9.000 studenten, en dat aantal blijft groeien. Jongeren kiezen bewust voor Brugge voor de fijne leeromgeving, een factor die steeds belangrijker wordt”, benadrukt Brugs schepen Franky Demon. “We juichen deze riante investering in de levenskwaliteit van de studenten fors toe. De studenten vinden hier alles wat ze tijdens hun studiejaren nodig hebben, en dat op een, vlot bereikbare site.”

2022-03-08 00:00:00 - Vlaanderens eerste leefcampus in Brugge biedt plaats aan bijna 140 studenten - whatsapp_image_2022-03-08_at_11.54.24_am.jpeg
2022-03-08 00:00:00 - Vlaanderens eerste leefcampus in Brugge biedt plaats aan bijna 140 studenten - unnamed_3_1.jpg
De redactie