Vives opent aca­de­mie­jaar met 13.500 studenten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Hogeschool VIVES opent vandaag het nieuwe academiejaar met 2 % meer nieuwe inschrijvingen in vergelijking met vorig jaar.

De hogeschool zal uitkomen op in totaal ruim 13.500 studenten in de basisopleidingen, gespreid over zes campussen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt en Torhout.

Hogeschool VIVES telt zes studiegebieden. Het aantal generatiestudenten, dus studenten die zich voor het eerst inschrijven aan een hogeschool, neemt toe in Roeselare (+23%), Oostende (+9%), Torhout (+5%) en Kortrijk (+3%) en neemt af in Brugge (-8%).

Wat de studiegebieden betreft kennen biotechniek (+15%), handelswetenschappen & bedrijfskunde (+4%), gezondheidszorg (+4%) en sociaal-agogisch werk (+2%) een toename. Industriële wetenschappen & technologie (-4%) en onderwijs (-6%) kennen een daling. Wat onderwijs betreft neemt het aantal nieuwe inschrijvingen toe in Kortrijk en Torhout maar neemt het af in Brugge.

Opvallende stijgers zijn verpleegkunde (+43%) en biotechniek (+15%) in Roeselare. In Kortrijk zijn dat toegepaste informatica (+40%), elektronica-ICT (+30%), office management (+23%), toegepaste psychologie (+20%) en lager onderwijs (+10%). In Torhout zit vooral lager onderwijs (+10%) in de lift en in Brugge office management (+30%) en ergotherapie (+18%).

Ben Storme