Nieuws

Straks kin­der­op­vang in Oost­hoek­school De Panne

2019-05-29 00:00:00 - Straks kinderopvang in Oosthoekschool De Panne

Als de OCMW-raad ermee instemt zal er in de Oosthoekschool van het Immaculata Instituut in De Panne kinderopvang voor maximum 14 kinderen georganiseerd worden vanaf halfweg juli.

De school kampt al enkele jaren met een leerlingentekort waardoor de school in principe al dit jaar dicht moest. Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits gaf de school echter een respijtjaar. Terzelfdertijd kampten de gemeente en het OCMW met een capaciteitsprobleem voor de opvang van jonge kinderen tot 2,5 jaar. Een aantal onthaalouders haakten af waardoor een aantal ouders zonder opvang kwam te zitten.

Bijkomende inschrijvingen

Het Immaculata Instituut en het OCMW De Panne slaan nu de handen in elkaar. De helft van de Oosthoekschool stelt het Immaculata Instituut ter beschikking van het OCMW. Vincent Deconinck, voorzitter van de Raad van Bestuur van Immaculata Instituut VZW: “Door deze overeenkomst en het aanbieden van kinderopvang in hetzelfde gebouw hopen we op een aantal bijkomende inschrijvingen, waardoor de school kan openblijven. Door deze samenwerking met het OCMW stellen we alvast ons patrimonium maximaal ter beschikking van de gemeenschap.” “Als gemeente en OCMW moeten we een ferme inhaalbeweging doen op het vlak van de kinderopvang", zegt burgemeester Bram Degrieck. "Zeker voor wat de jongste kinderen betreft. Op termijn willen we ‘excelleren in kinderopvang’, dit wordt één van de prioriteiten in het meerjarenbeleidsplan dat we op vandaag uitwerken. Het kan niet zijn dat onze jonge gezinnen zich in alle bochten moeten wringen om hun jongste spruiten te kunnen opvangen. Elke opportuniteit om het aanbod uit te breiden moeten we aangrijpen. Vandaar dat we blij zijn met deze overeenkomst.”

Lees ook:

De redactie