Nieuws

Onder­wijs­per­so­neel tekent vlot in voor boosterprik

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Oostende en Middelkerke reageert het onderwijspersoneel enthousiast op de oproep voor een boosterprik begin januari. Het vaccinatiecentrum kreeg al heel wat reservaties.

Het vaccinatiecentrum in Oostende voorziet extra dagen om het personeel van het lager onderwijs en de kinderopvang de kans te geven op een boosterprik. Dat gebeurt op 4 en 5 januari.

Ze kunnen op die dagen een afspraak maken met respect voor de verstreken termijnen van het vaccin dat ze al kregen. En daar wordt massaal op gereageerd, zegt het vaccinatiecentrum.

Extra vaccinatie in kerstvakantie

Heel wat vaccinatiecentra zetten nu toch een tandje bij om nog sneller te vaccineren en capaciteit op te schalen. Ook in de kerstvakantie. In Oostende was er de laatste weken kritiek op de pauze die er kwam voor de vrijwilligers. Oostende geeft nu toe en kiest nu toch voor extra vaccinatiedagen in de kerstvakantie.

"Sowieso zal tegen 29 januari iedereen in Oostende en Middelkerke zijn boosterprik kunnen krijgen", zegt Natacha Waldmann, schepen van Volksgezondheid in Oostende.

"Na de kerstvakantie gaan we opschalen met meer vaccinatielijnen. Daarnaast is het ook zo dat we op 28 en 30 december nog extra openhouden om alle vaccins die we nog hebben nog effectief te kunnen zetten. Alle vaccins die er zijn zullen opgebruikt worden. We hebben er voldoende en we willen geen enkel vaccin laten verloren gaan."

Redactie