Hoge­scho­len lan­ger dicht, zeker tot 18 mei

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Alle Vlaamse hogescholen gisteren beslist om de huidige vorm van exclusief afstandsonderwijs verder te zetten tot 18 mei.

Omdat voor een aantal werkvormen zoals practica, werkplekleren en stages, maar ook voor een aantal opleidingen zoals kunstopleidingen, zorgopleidingen, lerarenopleidingen … er digitaal geen volledige oplossing kan geboden worden, organiseren de Vlaamse hogescholen zich om vanaf 18 mei terug over te stappen naar contactluw onderwijs, maar enkel voor hoogst noodzakelijke opleidingsactiviteiten. En dit onder zeer strikte voorwaarden inzake social distancing en onder absoluut voorbehoud van andersluidende instructies vanwege de overheid.

Joris Hindryckx, algemeen directeur Vives: "Door de rest van het academiejaar zo maximaal en flexibel mogelijk in te vullen, hopen we dat er ons op die manier nog voldoende tijd rest om voor zoveel mogelijk studenten een goeie oplossing te vinden voor de afwerking van hun jaar."

En wat met het lager en middelbaar?

 "Ik maak me weinig illusies", zo antwoordde Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts op de vraag of er binnenkort weer les wordt gegeven aan de Vlaamse scholen. "Ik denk niet dat de virologen ons gaan adviseren om de scholen onmiddellijk na de paasvakantie opnieuw open te doen." En minister Weyts voegde eraan toe dat de Vlaamse regering één lijn heeft wat coronamaatregelen betreft: "wij volgen de adviezen van de wetenschappers".

Ben Storme

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.