Nieuws

FFP2-mas­ker ver­plicht in KuLak voor mon­de­ling examen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Maandag start de eerste examenperiode aan de KU Leuven, met campussen in Kortrijk en Brugge. De hoge besmettingsgraad van de omikronvariant maakt enkele extra voorzorgsmaatregelen noodzakelijk. Zo zal het dragen van een FFP2-mondmasker verplicht zijn bij mondelinge examens.

De examenroosters zelf veranderen niet. “Uit voorzorg nemen we wel extra maatregelen. We kiezen zoals voor zoveel mogelijk continuïteit, en streven naar een evenwicht tussen veiligheid, welbevinden en een vertrouwde examenomgeving", zegt rector Luc Sels.

Extra maatregelen

Voor schriftelijke examens zullen studenten een chirurgisch mondmasker moeten dragen. Voor het afleggen van mondelinge examens wordt een FFP2-masker verplicht, overigens ook voor de docent die het examen afneemt.

Ook zal er ventilatie voorzien zijn en de nodige afstand tussen de zitplaatsen in auditoria en leslokalen waar examens plaatsvinden, blijft gerespecteerd. Waar examens voor grote groepen gepland staan, zullen stewards het binnengaan van de aula’s vlot en veilig laten verlopen.

Studenten die ziek zijn of in quarantaine moeten, en dus een gegronde reden hebben om niet aan een examen deel te nemen, zijn verzekerd van een billijke regeling voor een inhaalexamen.

Redactie