Nieuws

Con­su­men­ten klaar om insec­ten te eten”

2015-11-25 00:00:00 - "Consumenten klaar om insecten te eten"

Volgens hogeschool VIVES, afdeling agro- en biotechnologie in Roeselare, zijn 3 op 4 mensen bereid insecten te eten.

Dat blijkt uit een enquête die afgenomen is bij bezoekers tijdens de Dag van de Wetenschap.  Maar liefst drie vierde van de ondervraagden (73.4%) was bereid onder één of andere vorm insecten te eten.

Op de campus is onder andere een onderzoeksgroep bezig met de kweek van insecten.  Een andere groep begeleidt verwerkers om de insecten tot een aantrekkelijk ingrediënt of zelfs voedingsproduct om te zetten.

Na het zien van tal van insecten kon de bezoeker proeven van een insectenburger. De hamburger bevatte 50% meelwormen, de andere helft was traditioneel gehakt. Zij die de uitdaging aandurfden, proefden en smaakten naar we hoorden weinig verschil met een traditionele burger. Dik een derde van de personen die positief reageerden op de enquête, hadden geen bezwaar om insecten in hun geheel op te eten. De helft van de personen die bereid was insecten te eten, zagen ze toch liever onzichtbaar verwerkt.

De redactie