Nieuws

Alle hens aan dek in kleu­ter­school De Graan­kor­rel nadat oude school­ge­bouw gesloopt is door stabiliteitsproblemen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Morgen start het schooljaar, maar in kleuterschool De Graankorrel in Wervik is het alle hens aan dek. In de vakantie is een oud schoolgebouw gesloopt, nu moeten alle leerkrachten de containerklassen op tijd klaar krijgen.

Het oude gebouw van kleuterschool De Graankorrel in Wervik is weg nadat er eind vorig schooljaar scheuren in de muren zaten. De stabiliteit bleek onvoldoende.

Directeur Christophe Verleene: "Gelukkig hebben we toen een oplossing gevonden zodat alle leerlingen nog les kregen. De vakantie is voor hen dus niet vroeger begonnen", glimlacht hij. .)

Voor het nieuwe schooljaar staan er containerklassen aan de overkant van de straat. Maar op de laatste dag van de zomervakantie moeten de leerkrachten zich reppen om alles klaar te krijgen. "We moeten de containerklassen inrichten, omheiningen plaatsen... Het is druk", klinkt het.

Lees ook:

2023-08-31 00:00:00 - Alle hens aan dek in kleuterschool De Graankorrel nadat oude schoolgebouw gesloopt is door stabiliteitsproblemen - graankorrel_wervik_containers.jpg
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Davy Vercamer