KIES WEST: West-Vlaam­se bedrij­ven leve­ren mate­ri­aal voor kies­bu­reaus in 7 op de 10 gemeenten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Twee West-Vlaamse bedrijven spelen een cruciale rol bij de praktische organisatie van de verkiezingen. Vanden Broele uit Brugge en INNI Group uit Heule bundelen voor het eerst de krachten. Van oproepingskaarten, stembiljetten over complete stemhokjes tot het rode kiespotlood toe: de bedrijven leveren alle materiaal voor honderden kies- en telbureaus, in maar liefst 7 op de 10 gemeenten over het hele land.

Inni vanden broele 1

Tom Van den Broele, Vanden Broele Brugge: “Vanden Broele zit eerder aan de voorkant van het proces. Dus, wij zorgen voor het commerciële, het contact met de klant en ook de studiedienst is onze verantwoordelijkheid. En INNI zorgt eigenlijk voor de productie. Dat is mooi verdeeld en is eigenlijk een goede synergie.”

8 miljoen stembiljetten

West-Vlaamse expertise dus voor de organisatie van de verkiezingen. Vanden Broele en INNI leveren alles in gigantische volumes voor het hele land: 3 miljoen oproepingskaarten, bijna 8 miljoen stembiljetten, 2.000 stemhokjes en 10.000 kiespotloden.

Tom Deschildre, INNI Group Heule: “Dat is inderdaad een opdracht zonder voorgaande. Dat is een enorm volume. Maar met een goede voorbereiding waar we nu al maanden, ik zou zelfs zeggen jaren aan bezig zijn om dit effectief te realiseren.”

"Dat is inderdaad een opdracht zonder voorgaande."

Tom Deschildre
Drukkerij
Drukkerij2
Schermafbeelding 2024 05 13 152624
Andy Debo
Ben Storme