Nieuws

Voor­zit­ter Vlaam­se BBB trekt naar Voor U om meer te kun­nen wegen op landbouwbeleid”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Filip Boone, die als interim-voorzitter aan het hoofd stond van de nieuwe partij BoerBurgerBelangen (BBB), legt die functie neer en trekt naar het Voor U van Els Ampe. Dat maakt de Pittemnaar vandaag bekend.

De BBB ontstond in oktober vorig jaar uit het samengaan van Gezond Burger Verstand Vlaanderen (GBVV) en BoerBurgerBelangen, en spiegelt zich aan de Nederlandse BoerBurgerBeweging, die in het voorjaar van 2023 de grootste partij werd in de Eerste Kamer. Maar interim-voorzitter Boone trekt nu dus al de deur achter zich dicht. Met aan aantal landbouwers die ook van BBB en GBVV deel uitmaakten, kiest hij voor de partij Voor U.

Boer burger belangen
Nieuws

Twee partijen trekken samen onder 'Boer Burger Belangen' naar verkiezingen 2024

Meer wegen op beleid

Zo willen ze naar eigen zeggen kunnen wegen op het beleid, "want Voor U komt op voor alle parlementen, ook Europees". BBB dient voorlopig enkel lijsten in voor het Vlaams Parlement.

"De boeren kunnen geen 5 jaar meer wachten op nieuw bloed dat het voor hen opneemt. Het wordt tijd dat het gezond boerenverstand terug zegeviert. Het goedgekeurde stikstofakkoord was de druppel", zegt Boone. Door enkel een Vlaamse lijst in te dienen, dreigt BBB volgens hem de kiesdrempel niet te halen.

"Landbouw en natuur verzoenen"

Els Ampe verwelkomt Boone. "Bij Voor U bepalen de boeren de landbouwagenda. Landbouw en natuur kunnen opnieuw verzoend worden. Laat de boeren boeren." GBVV en BBB beslisten vorige week om hun samenwerking stop te zetten.

Celien Tanghe
Belga