Nieuws

Voor­uit trapt kies­cam­pag­ne in West-Vlaan­de­ren af

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vooruit West-Vlaanderen heeft de kiescampagne afgetrapt in Ingelmunster. In West-Vlaanderen wordt minder geïnvesteerd in wegen dan in andere provincies, zegt de partij. Dat schetst meteen de inzet van de verkiezingen voor Vooruit in West-Vlaanderen.

Vooruit wil meer inzetten op de jongeren. Zo zijn warme maaltijden voor elk kind op school, een leerkracht voor elke klas en onderwijs afgestemd op de West-Vlaamse arbeidsmarkt hun belangrijkste agendapunten.

Al ligt Vooruit niet enkel wakker van de scholen. Vanuit Brussel wordt West-Vlaanderen benadeeld, vinden ze, en dat willen ze veranderen.

“Vandaag stond er een analyse in de krant waarbij Antwerpen dubbel zoveel subsidies krijgt vanuit Vlaanderen dan bijvoorbeeld Brugge,”

Pablo Annys, lijsttrekker Vlaams Parlement

Hun standpunt is dan ook duidelijk: Er moet meer geld komen vanuit Brussel. Het West-Vlaams onderwijs moet afgestemd worden op de arbeidsmarkt. En door de afschaffing van bushaltes moet ongedaan gemaakt worden.

Voorbereiden

De start van de kiescampagne is ook een beetje feest, want de komende twee maanden gaan de kandidaten bij alle mensen langs om naar hen te luisteren. Naast enkele bekende koppen, staan vooral veel jonge kandidaten op de West-Vlaamse lijsten van Vooruit.

De peilingen geven de kandidaten hier de moed om erin te vliegen, want die zitten goed met om en bij de 20% in West-Vlaanderen.

Jonas Debrouwere
Stefaan Six