Nieuws

Vlaams Belang lan­ceert ver­kie­zings­cam­pag­ne in West-Vlaanderen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Met een verkiezingsmeeting in Roeselare zet Vlaams Belang West-Vlaanderen de toon voor de kiescampagne: meer middelen voor mobiliteit en minder grenscriminaliteit. De partij pleit voor gerichte grenscontroles. Vlaams Belang wil de grootste partij in onze provincie worden, om zo de Vlaamse regering binnen te dringen.

West-Vlaanderen heeft met grenscriminaliteit en transmigratie een specifiek probleem, waar Brussel doof voor blijft. Vlaams Belang wil gerichte grenscontroles mogelijk maken tegen grenscriminaliteit en illegale migratie. Dat krijgen de 400 leden en sympathisanten van Vlaams Belang vanmiddag te horen op de verkiezingsmeeting in Roeselare.

Andere accenten

Het Vlaams Belang wil een breekijzer tot die Vlaamse regeringsdeelname. Op die manier zullen wij op tafel leggen dat West-Vlaanderen meer geld moet krijgen. Want er is 254 miljoen euro voor een fietsbrug in Antwerpen, maar heel wat West-Vlaamse wegen en fietspaden liggen er erbarmelijk bij, zegt de partij.

De partij blijft weliswaar tekeergaan tegen asielcentra in West-Vlaanderen, massamigratie en wat de klimaatwaanzin noemt. Maar opvallend is dat de accenten nu meer verschuiven naar mobiliteit en sociaaleconomische thema’s.

Stefaan Six