Nieuws

VIVES start als eer­ste in Euro­pa met bache­lor Dro­ne Appli­ca­ties in Oostende

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vanaf september kunnen studenten in hogeschool VIVES in Oostende een bachelor Drone Applicaties volgen. De opleiding is trouwens een Europese primeur, en zal te volgen zijn In DroneDock, dat recent opende op de luchthaven van Oostende.

Studenten zullen leren om vliegende, varende en rijdende drones technisch operationeel te maken. Ook het besturen van de toestellen zit vervat in de opleiding.

“We brengen vliegende, varende en rijdende drones samen met een stukje technologie. Bovendien is er ook de economische kant om echt business te kunnen maken van vliegende technologie”, verduidelijk Rob De Roo van VIVES.

Naast het technische en economische aspect zal er ook een intensieve samenwerking op poten gezet worden met defensie en bedrijven die gespecialiseerd zijn in onbemande robotica.

2023-09-26 00:00:00 - Nieuw innovatiecentrum Oostende: ook voor drones
Nieuws

Nieuw innovatiecentrum Oostende: ook voor drones

Nood aan specialisten

Het aantal toepassingen met drones in heel diverse sectoren, van landbouw tot beveiliging en nog veel meer, komt nu in een stroomversnelling. Straks zal er grote nood zijn aan goed opgeleide specialisten.

“De luchtvaart is volledig aan het veranderen. Elektrisch vliegen en de dronetechniek groeien naar elkaar toe. De vliegende taxi's bijvoorbeeld kunnen binnen de 5 jaar echt operationeel worden ingezet”, klinkt het bij De Roo.

De opleiding duurt drie jaar en vereist geen voorkennis.

Droneopleiding Vives Oostende1
Stefaan Kerger
Celien Tanghe