Nieuws

Vin­cent Van Quic­ken­bor­ne en Jas­per Pil­len lijst­trek­kers Open VLD in West-Vlaanderen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne trekt bij de verkiezingen van 9 juni 2024 de Kamerlijst van Open Vld West-Vlaanderen. Voormalig Kamerlid Jasper Pillen trekt de Vlaamse lijst in de provincie. Dat heeft de liberale partij bekendgemaakt na het provinciaal congres.

Pillen zat in de Kamer tot Van Quickenborne op 20 oktober ontslag nam in de nasleep van de aanslag in Brussel en opnieuw zijn zetel innam. De ondervoorzitter van de partij kondigde kort nadien al aan met volle goesting voor het lijsttrekkerschap van de Vlaamse lijst te gaan. 

Bovendien wordt Pillen nu ook genoemd als opvolger van Bart Somers, die gisteren z'n ontslag als Vlaams minister aankondigde. "Drie weken geleden was ik nog Kamerlid. Opeens stopt dat, op één avond is dat voorbij. Ik ben nu gisteravond unaniem aangeduid als lijsttrekker voor de verkiezingen over acht maanden. Er wordt nu gesproken over minister. Alles op zijn tijd, denk ik dan", vertelt Jasper Pillen. 

"Ik bereid me voor op mijn volgende opdracht en als de partij mij belt dan ben ik natuurlijk beschikbaar."

Jasper Pillen, lijsttrekker Open Vld West-Vlaanderen
Jasper pillen 2023

"Voluit voor de Kamer én het burgemeesterschap"

Vincent Van Quickenborne is dan weer de andere speerpunt in onze provincie. Hij trekt de Kamerlijst. Van Quickenborne is nog maar pas weer aan het werk als burgemeester na zijn ontslag als minister van Justitie en hij maakt al terug plannen voor Brussel. Voor de federale verkiezingen van volgend jaar is hij de nummer een in onze provincie bij de liberalen. Maar dat betekent niet minder ambities voor thuisstad Kortrijk. 

"Ik ga voluit voor de Kamer. Ik ga ook voluit voor het burgemeesterschap. Ik heb dit in het verleden altijd gecombineerd. Zowel het parlement als het burgemeesterschap. Dat is belangrijk omdat we een stad als Kortrijk ook willen verdedigd zien in Brussel", besluit Van Quickenborne. 

706 BB BL LINK Sopvolging Van Quickenborne
Nieuws

Jasper Pillen (Open VLD) verlaat Kamer maar mikt op lijsttrekkerschap

"Sterke blauwe provincie"

Nationaal voorzitter Tom Ongena zegt "opnieuw voor een combinatie van vernieuwing en ervaring" te kiezen in de "sterke blauwe provincie waar wij liberalen stevig lokaal verankerd zijn". "Jasper heeft zich getoond als sterk parlementslid, met diepe dossierkennis onder andere op defensie. Ook als schepen in Brugge heeft hij zijn liberale stempel kunnen drukken. Met Vincent hebben we tonnen ervaring. Iemand die de voorbije jaren de tanker op Justitie heeft gekeerd en belangrijke liberale hervormingen heeft doorgevoerd."

2023-09-05 00:00:00 - Van Quickenborne behoudt steun Open VLD-voorzitter Ongena
Belga
Ben Storme