Nieuws

Soci­a­le woon­maat­schap­pij van Menen en Wer­vik koopt site van Tria­mant in Geluwe

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De sociale woonmaatschappij van Menen en Wervik heeft de site van Triamant in Geluwe gekocht. Het privézorgbedrijf ging negen maanden geleden failliet. De site De woonmaatschappij wil de 118 wooneenheden nu verhuren. Het word dus een nieuw woonproject voor senioren en mensen met een beperking, maar zonder zorgfunctie; het zijn dus geen serviceflats. 

Toen Triamant failliet ging, eind juni vorig jaar, moesten 76 hulpbehoevende bewoners in allerijl verhuizen. De lege wooneenheden worden nu dus opnieuw verhuurd, een derde als sociale woningen en de rest aan een huur die lager ligt dan de gemiddelde huur op de privémarkt. 

De leegstand heeft de site geen deugd gedaan. De sociale woonmaatschappij zal heel wat herstellingswerken moeten uitvoeren en alles moeten opkuisen van wat er nog is achtergelaten van Triamant.

"Als je daar binnen gaat, zie je dat ook. Dat is een vlucht geweest voor veel mensen, een beetje oorlogsgebied als het ware. We gaan dat nu eerst laten opkuisen."

Sonny Ghesquière, Woonmaatschappij Impuls Menen-Wervik

De Klaproos

De site zal de naam "De Klaproos" krijgen, omdat in de huidige context Triamant een wrange bijklank heeft. De eerste bewoners komen er in de zomer toe.

Karel Janzen
Stefaan Six