Nieuws

Kim­ber­ley Dugard­ein op acht­ste plaats Vlaams Belang-lijst voor Vlaams Parlement

Kandidaat Kimberley Dugardein

Kimberley Dugardein (38) uit Waregem zal bij de verkiezingen van 9 juni voor het Vlaams Belang de achtste plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement voor haar rekening nemen.

Dugardein is oorspronkelijk afkomstig uit Oostende, waar ze nog altijd werkt als directeur van een basisschool, maar woont al zeven jaar in de Leiestreek. Bovenop haar initiële diploma lerarenopleiding volgt ze momenteel als werkstudent politieke wetenschappen en onderwijswetenschappen. Sinds kort is ze ook voorzitter van de lokale Vlaams Belang-afdeling in Waregem.

Peilingen

Ze wil zich inzetten voor kwalitatief onderwijs en een weerbare jeugd. “Het is van essentieel belang dat we investeren in onze kinderen en een omgeving creëren waar ze zich ten volle kunnen ontwikkelen tot een jonge volwassene met een sterke identiteit”, zegt Dugardein.

Met een achtste plaats bezet ze een duidelijke strijdplek. “Onze partij doet het goed in de peilingen. Een half jaar geleden toonde een peiling van IPSOS in opdracht van Doorbraak dat we in West-Vlaanderen zelfs 30 procent zouden kunnen halen. Peilingen blijven natuurlijk maar peilingen, de kaarten worden geschud op 9 juni”, aldus Dugardein.

De redactie