Nieuws

Groen vraagt Gul­le­gem­naars waar ze van wak­ker liggen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Met nog minder dan een maand op de teller, draait ook de campagne van Groen op volle toeren. Jeremie Vaneeckhout en Matti Vandemaele geven in Gullegem letterlijk ‘sjette’. De twee lijsttrekkers delen draadjes wol uit aan de marktgangers, daarmee kiezen ze de thema's die voor hen belangrijk zijn.

West-Vlaanderen is volgens Groen het kneusje van de klas als het gaat over natuur en klimaat. "Wij hebben het slechtste water van Vlaanderen, wij hebben het minste bos van heel Europa, we hebben ook slechte lucht en er wordt het meest verharding aangelegd hier in de regio", zegt Vlaams-lijsttrekker Jeremie Vaneeckhout (Groen).

Tijd voor verandering, vinden ze bij de partij. Met een actie op de markt van Gullegem laten ze de burger mee beslissen op welke thema’s ze het meest sjette zullen geven.

Gezonde lucht

"We geven aan iedereen een stukje sjette of wol, dus ook welk thema ze het belangrijkste vinden", zegt Matti Vandemaele, lijsttrekker voor de Kamer.

De keuze van de Gullegemnaar is alvast duidelijk. "Ik denk gezonde lucht, omdat heel veel begint met gezonde lucht."

Wat met Ventilus?

Ook Ventilus, de hoogspanningslijn van zee naar het binnenland, door West-Vlaanderen, ligt nog op tafel. Een project waar Groen absoluut voorstander van is.

"Ik begrijp dat veel mensen bezorgd zijn. Maar wat er vandaag op tafel ligt, is de beste mogelijke oplossing. We moeten zorgen dat iedereen die een gezondheidsrisico loopt, gecompenseerd wordt en dat die op geen enkele manier nog een risico kan lopen in de toekomst", zegt Vaneeckhout.

Afbeelding van Whats App op 2024 05 10 om 13 14 47 1c828cdb
Celien Tanghe