Nieuws

Groen trapt de West-Vlaam­se cam­pag­ne af

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De West-Vlaamse groenen zetten vrijdagavond hun campagne in gang. In Trax Roeselare stellen ze de speerpunten van de partij voor, samen met hun kandidaten voor het Vlaams en federaal parlement.

De negen speerpunten voor West-Vlaanderen vormden meteen het onderwerp van de toespraak waarmee de lijsttrekkers hun troepen aanvuurden en vallen samen te vatten onder de prioriteiten klimaatbeleid, goede, betaalbare zorg en eerlijke kansen voor iedereen.

West-Vlaanderen moet de motor worden van hernieuwbare energie en leverancier voor het hele land. Als het van Groen afhangt, gaat de luchthaven van Wevelgem dicht. Volgens hen heeft die geen economische meerwaarde en landen en stijgen er vooral jets voor de rijken.

De storm over het nieuw vervoersplan van De Lijn steekt ook opnieuw de kop op in de aanloop naar de verkiezingen.

"We stellen vast dat er miljarden uitgegeven worden aan een nutteloos kanaal, aan een luchthaven voor rijke mensen, maar dat er tegelijkertijd bespaard wordt op openbaar vervoer bij De Lijn."

Matti Vandemaele, lijsttrekker federaal parlement

West-Vlaanderen is de bosarmste provincie van ons land. Het zuiden van West-Vlaanderen zelfs de bosarmste regio in Europa. Opmerkelijk is dat Groen ook voor de boeren wil opkomen en rechtszekerheid in de landbouw.

Groen West-Vlaanderen heeft nu een zetel in beide parlementen. De ambitie is om die minstens te behouden, gezien de verrechtsing in onze samenleving.

Jenna Lebrun
Stefaan Six