Nieuws

Na 100 jaar weg uit Loker: De Loods legt eer­ste steen van nieuw­bouw in Poperinge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vzw De Loods heeft in Poperinge de officiële eerste steen gelegd van hun nieuwbouwproject. De Loods, vroeger bekend als Huize Godtschalck, begeleidt kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen, vooral in de Westhoek.

De eerstesteenlegging is een historisch moment voor De Loods: als de nieuwbouw af is verlaten ze hun bijna honderd jaar oude site in Loker bij Heuvelland. Met de nieuwbouw wil de loods haar begeleiding en zorg meer afstemmen op de toekomstige noden van kwetsbare kinderen en jongeren in moeilijke thuissituaties.

Het nieuwe gebouw moet huiselijkheid uitstralen dor het gebruik van zachte materialen. De nieuwbouw is ook ingewerkt in de buurt, want het gebouw staat in een woonwijk. Er was bij het ontwerp ook oog voor duurzaamheid, onder andere in de keuze van materialen. Het gebouw is ook zo veel mogelijk gebouwd volgens het principe van passiefbouw, waarbij ze gebruik maken van energiezuinige en waterbesparende technieken.

De nieuwbouw van De Loods ligt niet ver van het centrum, en is daardoor ook dicht bij een school, ziekenhuis en vrijetijdssites van de stad.

De nieuwbouw zal meer dan 7 miljoen euro kosten.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.