Nieuws

CD&V trapt met twee West-Vlaam­se boeg­beel­den cam­pag­ne op gang in Diksmuide

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

CD&V heeft haar verkiezingscampagne afgetrapt. Ze vertrokken met hun campagnebusje vanuit Diksmuide naar Brussel, symbolisch volgeladen met de belangrijkste West-Vlaamse uitdagingen.

Zoals bekend trekken Hilde Crevits (Vlaamse) en Nathalie Muylle (Federaal) de West-Vlaamse CD&V-lijsten. Ze hebben hun bezorgdheden opgedeeld in drie thema's: Nabije zorg, geld en veiligheid.

Zo streeft CD&V naar een huisarts, tandarts of specialist in de buurt. "80% van de West-Vlamingen wordt geconfronteerd met een patiëntenstop of verre verplaatsingen. We moeten de instroom van huisartsen vergroten." De partij wil ook een fiscale hervorming waarbij de kloof tussen werken en niet-werken groter wordt. 

“West-Vlaanderen is onze prachtige provincie, maar heeft een aantal specifieke uitdagingen rond welzijn, veiligheid en geld. Daarom is het belangrijk dat we dit op de agenda blijven zetten."

Hilde Crevits, lijsttrekker CD&V Vlaamse verkiezingen

"Bovendien wordt West-Vlaanderen structureel ondergefinancierd, waardoor de veiligheid in het gedrang komt. Denken we maar aan de wateroverlast in de Westhoek, en het gebrek aan degelijke fietsinfrastructuur," klinkt het.

“West-Vlamingen zijn harde werkers. Ze geven alles, maar krijgen daar te weinig voor terug," zegt Nathalie Muylle. "Basisbehoeften zoals een huisarts in de buurt, een veilig fietspad of een deftig pensioen zijn niet meer vanzelfsprekend hoewel dat voor ons echt telt."

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse