Nieuws

Beer­nem­se Gijs Degran­de en Isa­bel­le Van­den­bran­de (N‑VA) kan­di­daat voor parlementsverkiezingen

Gijs degrande

N-VA West-Vlaanderen heeft haar lijsten rond voor de parlementsverkiezingen van 9 juni 2024. Gijs Degrande uit Beernem staat op de vierde plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement en de Beernemse Isabelle Vandenbrande op de dertiende plaats van de Kamerlijst.

Gijs Degrande is 42 en richtte in 2008 de lokale N-VA-afdeling op. Hij was in Beernem van 2013 tot 2018 eerste schepen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2019 haalde hij het hoogste aantal voorkeurstemmen in Beernem. Door een verbond van de andere partijen werd z’n lokale N-VA-afdeling naar de oppositiebanken verwezen.

Degrande werkt sinds 2007 op de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement. Hij legt er zich toe op de commissies Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme, Wonen en Onroerend Erfgoed. "Ik ga voor een krachtig Vlaams woonbeleid en een sterke economie die internationaal meetelt. Mijn aanpak is West-Vlaams: rustig, hard werken, gedreven en stevig met de voeten op de grond."

Op de veertiende plaats voor de Kamer staat Isabelle Vandenbrande (52). Ze werkt als interieurconsulente en zetelt sinds 2019 voor N-VA in de provincieraad. Ze wil zich inzetten voor de kleine ondernemers, familiebedrijven en verenigingen.

De redactie