Spoor­ver­keer nog altijd ver­stoord door storm

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het spoorverkeer is vanmorgen nog altijd verstoord door de storm van gisteren. Een aantal bovenleidingen raakte toen beschadigd.

Zo is er hinder op de lijn Brugge-Knokke. Daar is intussen wel één spoor vrij. Daardoor is er weer afwisselend treinverkeer mogelijk, al zullen de treinen op de plaats van de herstellingswerken wel zeer traag rijden. Dat zegt woordvoerder Frédéric Petit van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Het tweede spoor zal allicht pas midden deze week terug in dienst zijn, want er is schade over een afstand van 9 kilometer.

(lees verder onder foto)

Tussen Lichtervelde en en Deinze rijden er nog geen treinen. Daar werd de hele nacht doorgewerkt. Er was zondag in Tielt een slagboom losgekomen en tegen de bovenleiding beland. Infrabel verwacht dat de herstelling van de overweg en de bovenleiding maandag rond 20 uur klaar zal zijn. De treinen worden er momenteel plaatselijk omgeleid, wat voor vertragingen van een kwartier kan zorgen.

Intussen veroorzaakt een incident in de buurt van Veurne vanmorgen extra hinder en is het treinverkeer tussen De Panne en Veurne in beide richtingen voor een tijdje onderbroken.

Bekijk ook

  •  

 

2019-03-11 00:00:00 - Spoorverkeer nog altijd verstoord door storm - station_brugge1.jpeg
Ben Storme