Nieuws

Refe­ren­dum Diks­mui­de: vijf hand­te­ke­nin­gen te weinig

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Er komt toch geen referendum over parkeren aan de Boterhalle in Diksmuide. Dat heeft de stad laten weten aan oppositiepartij Idee 2006, die graag zo'n referendum wilde. Pijnlijk: het komt aan op vijf (!) handtekeningen.

De Grote Markt in Diksmuide wordt binnenkort heraangelegd, waardoor parkeerplaatsen verdwijnen. Dat is een goede zaak, zegt oppositiepartij Idee 2006. Maar die wil dan extra parkeerplaatsen op de site van de Boterhalle. Maar daar wil het stadsbestuur dan weer niets van weten.

De oppositiepartij ging daarom op zoek naar de benodigde 3.000 geldige handtekeningen, waardoor zo'n referendum kon plaatsvinden. Maar het wordt niets, laat het stadsbestuur nu weten, na het schepencollege vanmiddag: er zijn maar 2995 geldige handtekeningen. Amper vijf te weinig dus.

Toch is nog niet alles verloren: de gemeenteraad kan alsnog instemmen met zo'n referendum, omdat het onderwerp wel leeft in de stad, en het aantal handtekeningen nipt niet werd gehaald. Een kleine kans, maar alls blijft dus nog mogelijk.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse