Nieuws

Mini­ma­le dienst­ver­le­ning op spoor ver­loopt goed

De minimale dienstverlening op het spoor, die is ingesteld wegens de 48 urenstaking sinds donderdagavond 22 uur van de socialistische spoorbond, loopt vanochtend goed.

Dat meldt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. Het is de eerste keer dat een minimale dienstverlening bij de spoormaatschappij wordt geactiveerd. Reizigers wordt wel aangeraden om vlak voor hun vertrek de routeplanner te raadplegen. Temmerman wijst erop dat het treinverkeer door de staking de hele dag ernstig verstoord zal blijven.

Kust

Door de minimale dienstverlening, waarbij het werkwillige personeel wordt verdeeld over de belangrijkste lijnen, zou wel een op de drie treinen rijden. Het zijn vooral IC-lijnen die worden bediend. Daarvan rijden er een tweetal per uur. De NMBS-woordvoerder benadrukt ook dat dit weekend het treinverkeer naar de kust ernstig verstoord zal zijn. "Normaal gezien proberen we, zeker bij goed weer, extra treinen in te leggen naar de kust", zegt Temmerman. "Maar veel treinen naar de kust zullen nu niet rijden." Hij raadt wie naar de zee afzakt daarom aan om een alternatief te zoeken.

Belga