Nieuws

Gou­ver­neur wil totaal­ver­bod op alco­hol in tankstations

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Als het van gouverneur Carl Decaluwé afhangt, komt er een totaalverbod op de verkoop van alcohol in winkels van tankstations. Dat zei de West-Vlaamse gouverneur gisterenavond bij het startschot van de Verkeersveilige Week en Nachten in West-Vlaanderen.

De focus van de controles zal liggen op het gebruik van alcohol. “Als sensibiliseren niet helpt, moeten we handhaven. Ik pleit al jaren voor een nultolerantie als het op alcohol aankomt", aldus Decaluwé. "Ook een alcoholslot kan helpen en ik blijf ook voorstander om alcohol in de tankstations uit de rekken te halen. Ook in het kader van zwerfvuil, want veel lege bierblikjes verdwijnen in de bermen."

Alle negentien West-Vlaamse politiezones werken mee aan de Verkeersveilige Week en Nachten. De actie loopt tot en met zondag 9 december en is een initiatief van de gouverneur.

Controles in PZ Oostende en Grensleie

In de nacht van zaterdag op zondag moesten 142 bestuurders een alcoholtest afleggen in Oostende. Vijf bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Drie daarvan moesten hun rijbewijs zes uur inleveren, één bestuurder is zijn rijbewijs 15 dagen kwijt en een andere bestuurder kwam ervan af met drie uur rijverbod. Verder waren er nog drie onmiddellijke inningen omdat bestuurder hun veiligheidsgordel niet droegen.

De politiezone Grensleie controleerde in totaal 132 voertuigen in Rekkem, Sint-Eloois-Winkel en Wevelgem. Vijf bestuurders hadden te veel gedronken. Net zoals in Oostende moesten drie bestuurders hun rijbewijs zes uur inleveren, is één bestuurder zijn rijbewijs 15 dagen kwijt en kwam een andere bestuurder ervan af met drie uur rijverbod. Daarnaast werden 3 pv’s opgesteld wegens niet-keuring en 1 pv voor een bestuurder die niet in het bezit was van zijn rijbewijs.

Lees ook

Belga