Nieuws

Dorps­brug Ingel­mun­ster van­af 23 juni afgesloten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV is volop bezig met de voorbereidende werken voor de bouw van de nieuwe Dorpsbrug in Ingelmunster.

De komende maanden wordt de omgeving van de brug over het kanaal Roeselare-Leie bouwrijp gemaakt. Zo kan de aannemer eind juni vlot van start met de eigenlijke werken: de afbraak van de oude en de bouw van de nieuwe brug. Tijdens de voorbereidende werken blijft de Dorpsbrug toegankelijk voor het verkeer.

Aandacht voor mobiliteit

Ook de omleidingsroutes voor voetgangers, fietsers en autobestuurders worden intussen in gereedheid gebracht. Voor de start van de eigenlijke werken wordt nog een tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug geïnstalleerd. Op die manier kunnen fietsers en voetgangers tijdens de werken steeds het kanaal oversteken.

Eind juni wordt de Dorpsbrug afgesloten voor het verkeer, zodat de afbraak van de huidige en de bouw van de nieuwe brug kan beginnen. Eind 2019 zou de nieuwe brug op haar plaats moeten liggen. 

Europees binnenvaartproject

De werken aan de Dorpsbrug van Ingelmunster maken deel uit van het grootscheeps binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen. Dat wil van de binnenvaart een volwaardig alternatief maken voor goederenvervoer op de weg. Minder drukke wegen, meer veiligheid en een schoner milieu zijn het resultaat.

Ben Storme