Nieuws

Belang­rij­ke stap in com­plex pro­ject Ieper-Veurne 

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Vlaamse regering keurt de startbeslissing van het complex project rond de verbindingsweg N8 Ieper-Veurne goed. “Hiermee zetten we een belangrijke stap om de verkeersveiligheid tussen Vleteren zuidwaarts tot en met het kruispunt N38/N8 te verbeteren”, zegt Vlaams minister Lydia Peeters.

De N8, de verbindingsweg tussen Ieper en Veurne, is een verouderde gewestweg met aanliggende fietsstroken en is dringend aan vernieuwing toe. De grootste problemen situeren zich op het vlak van verkeersveiligheid, verkeersleefbaarheid en doorstroming.

Fietsveiligheid

Het is een dossier dat al decennia meegaat en waar de Vlaamse regering nu een doorbraak maakte. “De herinrichting van de verbinding Ieper-Veurne op het grondgebied van Veurne en Alveringem, de doortocht Hoogstade, de herinrichting tussen Hoogstade en Oostvleteren en de herinrichting tussen Oostvleteren en Woesten zijn in volle voorbereiding", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Dat wilde Vlaanderen uiteindelijk al enkele jaren waarmaken.

"Daarnaast werken we verder aan een ongelijkvloerse oplossing via een tunnel voor het kruispunt van de Pilkemseweg en de Noorderring (N38). De resterende knelpunten op de N8 worden nu op een integrale en participatieve manier aangepakt via een complex project, waar de nadruk ligt op vlotte verkeersdoorstroming, fietsveiligheid en leefbaarheid in de doortochten.” 

Lees ook:

Redactie