Aan­vrie­zen­de mist: pro­ble­men met kust­tram opgelost

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het was vanmorgen uitkijken voor gladde wegen, door de aanvriezende mist. Er waren ook problemen met de kusttram en het treinverkeer.

Vooral in het westen van onze provincie is deze dinsdag begonnen met temperaturen onder het vriespunt. De mist vroor hier en daar ook aan op de weg, en dat zorgde voor een glad wegdek.

Verrast

Ook het openbaar vervoer had problemen. Zo waren delen van de stroomkabels van de kusttram bevroren. Tussen De Panne en Nieuwpoort en Blankenberge en De Haan reed de kusttram niet. De Lijn zette vervangbussen in. De vervoersmaatschappij had zich duidelijk laten verrassen, zegt Karen Van der Sype: "We hadden het niet voorzien dat de mist zodanig zou aanslaan vanmorgen waardoor er zich een laagje ijs heeft kunnen vormen en wij voor voldongen feiten kwamen te staan. Het is een combinatie van diverse factoren. Luchtvochtigheid door de mist, een zeer koude wind uit het noorden en temperaturen die een stuk lager uitvallen dan verwacht. Die combinatie kan voor onverwachte situaties zorgen zoals vandaag."

#Verstoring Kusttram in beide richtingen#DePanne #Knokke #Oostende
Wegens weersomstandigheden is het tramverkeer aan de kust ernstig verstoord
Bussen worden ingezet#DeLijn

— De Lijn (@delijn) January 18, 2022

Rond half elf vanmorgen waren de problemen met de kusttram opgelost, en kon de normale dienstverlening hernemen.

Einde #Verstoring Kusttram in beide richtingen#DePanne #Knokke #Oostende
Wegens weersomstandigheden is het tramverkeer aan de kust verstoord
Opnieuw normale reisweg
Bedankt voor uw begrip!#DeLijn
https://t.co/GpgIh6X7RO

— De Lijn (@delijn) January 18, 2022

 

Ook met de trein waren er problemen, tussen Zedelgem en Lichtervelde. Het treinverkeer moest daar over één spoor en dat zorgde voor vertragingen, aan het begin van de ochtendspits. In Blankenberge stond een trein in panne.

 

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse