Kies West 24
 | update 

Voor­uit trekt naar de stem­bus: Ik wil met een sterk man­daat aan tafel kun­nen gaan”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vooruit hoopt ook effectief een stap vooruit te zetten. Met voorzitter Melissa Depraetere als lijsttrekker voor de Kamer heeft de partij een boegbeeld dat veel nationale aandacht kreeg.

Pablo Annys, de lijsttrekker voor het Vlaams parlement zal dan weer een nieuw gezicht worden in Brussel. De Brugse schepen ging stemmen in het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries. De socialisten haalden in 2019 drie zetels in het Vlaams Parlement. Hij wordt haast zeker volksvertegenwoordiger. Zelf is hij optimistisch: "Ik hoop op het beste. Boven de 15 procent geraken in West-Vlaanderen zou mooi zijn."

Pablo Annys

Bij Melissa Depraetere is het thuis in Stasegem de zoete inval vanmorgen. Er staan croissants op tafel voor een ontbijt met haar man en ouders, maar je struikelt er haast over de cameraploegen. Een rustig vaderdagontbijt is toch anders.

Melissa Depraetere ontbijt 2
Melissa Depraetere ontbijt

Uiteindelijk geraakt de Vooruit-voorzitster ook in het stembureau: “We hebben wekenlang heel veel campagne gevoerd. We hebben vijf jaar naar dit moment toegewerkt en ik hoop ook dat de kiezer ons beloont", vertelt ze. "We zijn de partij die wil opkomen voor de koopkracht, voor de zorg en voor een beter onderwijs. Ik vind het belangrijk dat wij met een sterk mandaat aan tafel kunnen gaan."

Nadat de Vooruit-voorzitster zelf stemde, vergezelde ze ook nog haar grootvader naar het stembureau. Rond de middag neemt ze de trein naar Brussel om daar de resultaten af te wachten.

Stefaan Six
Lorenzo Dejonghe
Siel Vandorpe

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.