Kies West 24

Vlaams Belang stuurt drie nieu­we West-Vlaam­se gezich­ten naar Brussel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vlaams Belang mag drie nieuwe West-Vlaamse gezichten naar Brussel sturen: Tom Lamont uit Oostende en Sarah T'Joens uit Wervik zetelen straks in het Vlaams Parlement. Kristien Verbelen uit Zedelgem is straks federaal volksvertegenwoordiger.

Sarah T'Joens uit Wervik ruilt haar job als vertegenwoordiger in bouwmaterialen in voor een zitje in het Vlaams parlement. Sarah T'Joens, nieuwkomer Vlaams (Vlaams Belang): “ Nu staat de politieke carrière op de eerste plaats. Het gaat een nieuw leven zijn, het gaat aanpassen zijn, ik ben er van overtuigd dat het zeker gaat lukken. Ik ga mij zo veel mogelijk inwerken. Voor mij zijn verschillende thema's belangrijk en niet één beleid. We moeten inzetten op kinderopvang, we moeten inzetten op beter onderwijs. Eigenlijk alle sociale thema's moeten aan bod komen.”

“Het gaat een nieuw leven zijn, het gaat aanpassen zijn, ik ben er van overtuigd dat het zeker gaat lukken.”

Sarah T'Joens

Eén van haar nieuwe collega's in het Vlaams halfrond is Tom Lamont uit Oostende. Hij bouwde mee de jongerenpartij uit en werkt al vier jaar achter de schermen bij Vlaams Belang. Tom Lamont, nieuwkomer Vlaams (Vlaams Belang): “Nu was het vooral de lokale ondersteuning en heel veel bezig zijn met campagnes. Dus er zit nog wel een klein verschil tussen wat ik toen deed en wat ik nu ga doen. Maar ik zie het wel zitten en we hebben heel veel ondersteuning in de partij. Zeker het Vlaams parlement is een parlement waar heel wat jongerenthema's aan bod komen. Zaken zoals de woonmarkt, de eerste job, onderwijs, mobiliteit. Dat zijn thema's die heel nauw aansluiten bij de leefwereld van de jeugd en waarvan ik al heel wat input heb ontvangen van onze jonge leden.”

“Ik zie het wel zitten en we hebben heel veel ondersteuning in de partij.”

Tom Lamont

Op federaal niveau maakt Kristien Verbelen uit Zedelgem haar intrede. Haar job in Sint-Baafs-Vijve ruilt ze in voor de groene banken van de Kamer. Kristien Verbelen, nieuwkomer Kamer Vlaams Belang: “Er zijn genoeg zaken die in de Kamer moeten behandeld worden en ik zou zeker een aantal West-Vlaamse thema's op de kaart willen zetten in Brussel. Zoals de immigratie: aan de kust zitten we met transmigranten. Grenscriminaliteit, we zitten hier dicht tegen Frankrijk. Maar ook sociale zekerheid, defensie wordt al vaak eens vergeten vind ik.”

“Ik zou zeker een aantal West-Vlaamse thema's op de kaart willen zetten in Brussel.

Kristien Verbelen
103 BB LINKS vlaamsbelangnieuwkomers
103 BB RECHTS vlaamsbelangnieuwkomers
De redactie