Kies West 24

Vlaams Belang bouwt feest­je tot diep in de nacht

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In het West-Vlaams hoofdkwartier van Vlaams Belang in Kachtem hebben de militanten feest gevierd tot een stuk in de nacht. Het werd een triomfantelijke intocht voor de West-Vlaamse kopstukken: Wouter Vermeersch en Immanuel De Reuse.

De hoop om de grootste partij te worden in West-Vlaanderen was dan wel het doel, niemand had er bij Vlaams Belang zijn hand voor in het vuur willen steken. Wouter Vermeersch: "In een aantal steden en gemeenten in West-Vlaanderen halen we heel hoge scores en dat heeft ons echt wel verrast. Dit is ongezien, het signaal dat vandaag gegeven wordt. Maar ik stel ook vast dat de V-partijen, ook N-VA, dat we samen vooruit gaan. En dat is een duidelijk signaal dat de West-Vlamingen meer Vlaanderen willen."

Met vuist op tafel slaan

Deze kiesuitslag mag niet genegeerd worden zoals in 2019, zegt Vlaams Belang. En dat moet voor West-Vlaanderen een ommekeer betekenen. Immanuel De Reuse: "West-Vlaanderen wordt vergeten. Gaat het over infrastructuurwerken, gaat het over algemene zaken rond veiligheid, denk maar aan de kust en
de grens, we komen altijd de laatste in de rij voor de nodige middelen."

West- Vlaanderen moet krijgen waar het recht op heeft, horen we hier. En met deze uitslag acht Vlaams Belang het moment gekomen om in Brussel met de vuist op tafel te slaan.

Vlaams belang nieuwkomers
Kies West 24

Vlaams Belang stuurt drie nieuwe West-Vlaamse gezichten naar Brussel

111 BB LINKS vlaamsbelanggisteravond
111 BB RECHTS vlaamsbelanggisteravond
Stefaan Six