Open VLD West-Vlaan­de­ren voegt nieu­we namen toe aan verkiezingslijsten

Open vld west vlaanderen

Open VLD heeft bekend gemaakt welke kandidaten uit Zuid-West-Vlaanderen op de lijst zullen staan voor de Kamer en het Vlaams Parlement tijdens de verkiezingen op 9 juni. Op die lijsten staan zowel bekende als nieuwe gezichten. “Onze inzet is duidelijk: meer groei, meer jobs, meer netto", klinkt het.

Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne trekt de federale lijst voor Open VLD. Op plaats drie komt Bert Verhaeghe uit Wervik. Dat is een plekje hoger dan bij de federale verkiezingen in 2019. Gisteren werd duidelijk dat Mercedes Van Volcem uit Brugge de tweede plaats krijgt.

Lijsttrekker van Team Harelbeke Michael Vannieuwenhuyze komt op de lijst als mededuwer van de opvolgerslijst. Ook op de opvolgerslijst, op plaats zes, staat de jonge fractieleider van gemeentebelangen in Avelgem Simon Vandendriessche.

2019-05-27 00:00:00 - Na haasje-over bij Open VLD: Vanderjeugd niet verkozen. - mercedes-van-volcem.jpg
Kies West 24

Mercedes Van Volcem komt op plaats 2 van liberale kamerlijst

Vlaamse lijst

Jasper Pillen uit Brugge trekt de Vlaamse lijst. Op plaats acht staat Maxim Laporte uit Waregem. Plaats elf is gevuld door Fanny Decock uit Kuurne. Op de veertiende plaats staat een nieuw gezicht uit Wervik: Melany Gadeyne.

Op achttien staat Kortrijks schepen van Economie en Sport Wouter Allijns en op 19 Avelgems schepen van Financiën Caroline Valck.

Op de opvolgerslijst vinden we op plaats 7 de jongste kandidaat voor Open VLD in West-Vlaanderen terug. Dat is Bo D’Alwein (22) uit Kortrijk. Ook Deerlijk is vertegenwoordigd, op plaats twaalf staat Kris De Leeuw.

De redactie