Open VLD kop­stuk­ken nemen café t Kapi­tein­tje even over: strijd tus­sen wer­ken en niet-wer­ken slaat aan”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In een café in Blankenberge heeft de partij Open VLD de eindspurt van de kiescampagne ingezet. Alle liberale kopstukken kropen er achter de tapkast en bewijzen zo dat ze 'werken' heel belangrijk vinden.

Zowat alle politieke zwaargewichten van Open VLD zakten deze ochtend naar Café 't Kapiteintje af. De liberalen nemen het café vandaag even over om zo een van hun kernpunten, het belang van werken, kracht bij te zetten. Het verschil tussen 'werken' en 'niet-werken' moet groter worden volgens de partij. Daarom dient premier De Croo vandaag op en kruipen andere ministers achter de tapkast. 

"Eerlijk gezegd, als we vroeger op een markt kwamen was er onverschilligheid. Met die AI-campagne voelen we dat de mensen zich aangesproken voelen en de strijd tussen werken en niet werken, dat slaan hoor. Dat zal werken, dat voel ik", klinkt het bij Vincent Vanquickenborne, lijsttrekker voor de Kamer. 

Flexi-jobs uitbreiden

Een ander speerpunt van Open VLD is de uitbreiding van het flexi-jobsysteem. Er zijn volgens premier De Croo een pak mensen die willen bijwerken onder het statuut van flexi-jobs. "Daarom moet het systeem worden uitgebreid naar alle sectoren. Mensen moeten natuurlijk over de juiste kwalificaties beschikken om het beroep te kunnen uitoefenen."

Volgens de premier kan het systeem ook tekorten in bepaalde sectoren helpen op te lossen. "Er zijn heel wat terkorten in verschillende sectoren. Flexi-jobs zijn niet de oplossing voor alles, want we moeten ook meer mensen voltijds aan de slag krijgen. Het systeem is wel een oplossing voor een aantal sectoren waar men soms op zoek is naar flexibele arbeid."

Campagne Open VLD

© Belga

Stefaan Kerger
Celien Tanghe

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.