Kies West 24

Nieu­we par­tij Voor U’: Wij zijn een posi­tief alternatief”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Naast de bekende partijen trekken straks ook drie nieuwe partijen naar de verkiezingen. Eén daarvan is Voor U. De partij kon in elke provincie voor elk parlement een lijst op te stellen. Oprichtster is trouwens Els Ampe, van oorsprong een Oostendse die opstapte bij Open VLD. Het West-Vlaams team voerde vanmorgen campagne in Kortrijk.

"We hebben ook duidelijke plannen, veel meer dan die vage woorden van 'we gaan er iets aan doen'"

Ivan Sabbe, lijsttrekker Voor U voor de Kamer

Waarvoor staat de nieuwe partij Voor U? Samengevat: zij die werken moeten netto meer overhouden en de centen daarvoor haalt Voor U bij het afschaffen van overheidsstructuren, ontvetten heet het. Maar helemaal nieuw klinkt dat niet.

Ivan Sabbe is lijsttrekker in onze provincie bij Voor U voor de Kamer. "De VLD zit bijna 30 jaar ononderbroken in de regering en heeft daar eigenlijk niets aan gedaan en begint daar nu over te spreken. De N-VA zit sinds 2004 in de Vlaamse regering en heeft ook niet bespaard. We hebben ook duidelijke plannen, veel meer dan die vage woorden van 'we gaan er iets aan doen'".


Politieke partij Voor U 2

'Boodschap van hoop geven'

Sabbe was destijds parlementslid voor Lijst De Decker. Inhoudelijk is er zeker gelijkenis, maar met verschillende profielen op de lijst is het programma ruimer.

"We moeten toch een boodschap van hoop geven en tonen dat wij geen voetbalploegje zijn zoals Vlaams Belang, maar een positief alternatief", vertelt Johan Kemel, lijsttrekker Voor U voor het Vlaams Parlement.

"Zij spreken over een migratie stop, dat dat een goed idee is. Zonder een nieuwe instroom aan werkkrachten en een positieve emigratie gaan mensen die zorg nodig hebben die niet krijgen. Dus iedere stem telt. Stem voor een positief verhaal, stem voor ons stem voor Voor U."

Kate Baert
Andy Debo