Kies West 24

Piet Ber­ton kan­di­daat-bur­ge­mees­ter in Jab­be­ke als lijst­trek­ker N‑VA VISIE

Piet Geert jabbeke n va visie

Piet Berton (46) trekt voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober de lijst 'N-VA VISIE' in Jabbeke. Het is een lijst met N-VA-kandidaten, aangevuld met enkele onafhankelijken. Berton komt tegelijk ook op als kandidaat-burgemeester.

Piet Berton is vader van drie en zelfstandig consultant. Hij zetelt sinds 2018 voor N-VA in de gemeenteraad van Jabbeke en is ook ondervoorzitter van de lokale afdeling.

De slagzin van de N-VA-partij in Jabbeke luidt: 'ervaring en vernieuwing'. "Je mag dat letterlijk nemen", zegt Berton. "We hebben een stevig team met ervaren mensen en gemotiveerde nieuwkomers. In alle deelgemeenten klinkt de roep naar vernieuwing." Geert Orbie, fractieleider van N-VA in de gemeenteraad, wordt lijstduwer.

Nieuwe burgemeester?

N-VA haalde bij de verkiezingen op 9 juni nog sterke resultaten in Jabbeke: 26,1 procent voor het Vlaams Parlement en 27,4 procent voor de Kamer. Met die resultaten is Berton hoopvol om de burgemeesterssjerp over te nemen.

Jabbeke staat sinds 2022 onder leiding van CD&V-burgemeester Frank Casteleyn. Hij nam de fakkel over van Daniël Vanhessche, nadat Hendrik Bogaert afhaakte. Casteleyn haalde met de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 het derde meeste stemmen. Nu staat voor hem als lijsttrekker een enorme uitdaging te wachten. 

2022-01-05 00:00:00 - Frank Casteleyn nieuwe burgemeester van Jabbeke
Nieuws

Frank Casteleyn nieuwe burgemeester van Jabbeke

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere