Kies West 24

Mer­ce­des Van Vol­cem: Ont­goo­cheld in stra­te­gie par­tij­top Open VLD

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Mercedes Van Volcem, die op de tweede plaats op de Kamerlijst van Open VLD in West-Vlaanderen stond, raakte zondag niet verkozen. Open VLD moest ook in West-Vlaanderen flink inboeten en houdt maar één zetel over in de Kamer. Die plek gaat naar lijsttrekker Vincent Van Quickenborne. Van Volcem is naar eigen zeggen vrij tevreden over haar persoonlijk resultaat.

Geen verrassing

Een grote verrassing was het voor Van Volcem niet toen de resultaten zondag binnenkwamen. "Je voelde al tijdens de campagne dat het niet goed zat. Ik had het gevoel dat hoe meer ik campagne voerde en hoe dichter we bij die verkiezingen kwamen, hoe slechter de peilingen werden."

Individueel scoorde Van Volcem nog vrij goed in haar partij. "Ik sta op de vijfde plaats qua aantal voorkeurstemmen. Ik vind dus dat ik het op zich wel goed gedaan heb. Het is de algemene score die het hem gedaan heeft. Je kan veel stemmen halen, maar zonder zetel ben je daar niets mee."

Partij meer verdedigen dan campagne voeren

Toch is Van Volcem ontgoocheld. "Ik kan zeggen dat ik ontgoocheld ben in de strategie van de partijtop. Ik had het gevoel dat ik tijdens de campagne de partij meer moest verdedigen dan dat ik echt campagne kon voeren."

De redactie