Kies West 24

Menen her­o­pent bus­hal­tes voor Flexbussen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het afschaffen van bushaltes in West-Vlaanderen blijft de gemoederen beroeren. Maar Menen heeft daar iets op gevonden en gaat zelfs bushaltes heropenen, specifiek dan voor Flexbussen. Dat zijn de kleinere bussen, die iedereen kan reserveren en die dus rijden op aanvraag in bepaalde gebieden.

In afspraak met De Lijn, wordt het inzetten van Flexbussen in een veel groter gebied mogelijk gemaakt vanaf 1 juli. Patrick Roose, schepen van Mobiliteit Menen: “Wij gaan effectief op ons grondgebied heel wat bushaltes heropenen. Wij gaan dat doen met een Flexbus. Flexbussen worden op heden onvoldoende gebruikt. Wij gaan dat activeren. Wij gaan het op het hele grondgebied mogelijk maken om een Flexbus te gebruiken.”

Meest gehoorde klacht

Het schrappen van 1.300 bushaltes van De Lijn in West-Vlaanderen is één van de meest gehoorde klachten die Vooruit te horen krijgt bij de huisbezoeken. Maar het model van Menen kan om financiële redenen blijkbaar niet zomaar overal in West-Vlaanderen uitgevoerd worden. Melissa Depraetere, lijsttrekker Vooruit Federaal Parlement: “Met het budget dat nu voorzien is vanuit de Vlaamse regering zal dat niet overal mogelijk zijn. Menen is een perfect voorbeeld van hoe Vooruit het verschil maakt. Maar helaas zitten wij niet overal in het bestuur. Het zal nodig zijn dat Vooruit in die Vlaamse regering investeert in openbaar vervoer.”

Stefaan Six