Kies West 24

Voor­uit-lijst­trek­ker Melis­sa Deprae­te­re op inleef­sta­ge bij i‑mens

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Melissa Depraetere uit Harelbeke, nationaal partijvoorzitter van Vooruit, trekt de provincie rond. In Oostende bezocht ze vandaag een kinderdagverblijf en ook een woonzorgcentrum, beide van zorgorganisatie i-mens. Die zorggroep nodigt alle partijvoorzitters uit voor een blik achter de schermen, en Vooruit is de eerste partij die op dat aanbod ingaat.

Melissa Depraetere en gemeenteraadslid Jeroen Soete uit Oostende waren vandaag op inleefstage bij Zorghotel Wellington. Daar namen ze met de senioren deel aan een sessie stoel-yoga. Melissa Depraetere: “Zorg is één van de belangrijkste punten voor de verkiezingen. Vandaar dat we even komen kijken hoe alles hier werkt en het er aan toegaat.”

Agnes Timmerman, bewoonster zorghotel Wellington: “Heeft de politiek genoeg aandacht voor ons, oude mensen? Ik weet dat eigenlijk niet. Voel ik dat ik nog meetel? Ik denk het wel.”

"Ik ken haar van in de Zevende Dag. Ze doet dat heel goed. Vroeger hadden we Crombez, maar ik vind haar een pluspunt."

Arlette Demeulenaere, bewoner Zorghotel Wellington

De partij Vooruit wil een betaalbare zorg voor iedereen. “We hebben gezien dat de Vlaamse regering met N-VA, Open VLD en CD&V heel veel noden niet heeft opgelost in de zorg. De kinderopvang is duurder geworden, er zijn overal plaatsen te kort. Maar ook de rusthuisprijzen zijn voor heel veel mensen onbetaalbaar geworden. “

I-mens is ook actief in de thuiszorg, en dat is een federale bevoegdheid. De zorggroep wil het aanbod verruimen, nu steeds meer 80-plussers thuis blijven wonen. Karin Van Mossevelde, Algemeen directeur i-mens: “Daarom zijn we vragende partij om de gezinszorg mogelijk te maken in de huiskamer 24 op 24, 7 op 7. Dat er ook nachtrondes kunnen gebeuren en dat mensen op een veilige plek thuis kunnen wonen.”

De redactie